Program


SLOBODNA ZONA - Slušajte pažljivo!
4

SLOBODNA ZONA - Slušajte pažljivo!

Muzičarka želi da da istraži nepoznanicu - kako zvuk utiče na nas. Ono što nije očekivala je da su u priču umešani i nacisti.

Slušajte pažljivo! (dok.)

Reditelj: Gunnar Hall Jensen

Zemlja: Norway, Sweden

Godina: 2021.

Trajanje: 87’

Jezik: English

Uloge: Laurie Amat, Lucy Amat, Birgite Bakke

Produkcija: UpNorth Film    

---------------

ŽENSKA LINIJA

SINOPSIS

Muzičarka Lori Amat čula je teoriju zavere koja ima veze sa Jozefom Gebelsom i nacistima. Navodno, na internacionalnoj konferenciji 1939, nacisti su uspeli da promene globalno podešavanje muzike. Promenili su frekvenciju na 440 herca misleći da će to učiniti masu agresivnijom i podložnijom manipulaciji. Ovo je visina tona koju slušamo i dan danas.

Zabrinuta ovim saznanjem, Lori se baca u veliku avanturu kroz nepoznat svet zvuka.

Tokom ovog putovanja upoznaje strastvene i harizmatične entuzijaste u domenu zvuka. Oni joj otkrivaju šta zvuk za njih predstavlja i šta može da nam učini. Tako Lori saznaje za sposobnost zvuka da leči, manipuliše osećanjima i da nas pogura nešto da uradimo, ali kao najveće saznanje otkriva i da zvuk može da se koristi kao oružje. Da li je moguće da su nacisti u Drugom svetskom ratu znali za ovo?

 

O REŽISERU

Gunar Hal Jensen (rođen 1963.) je nagrađivani i kritički priznat pisac i reditelj poznat po filmovima kao što su Ice fishers from Syria (2015), A cup of tea (2014), Gunnar goes God (2010) i Gunnar goes comfortable (2003). Njegovi filmovi su prikazivani na filmskim festivalima i televizijskim programima širom sveta.

 

Izvor: Free Zone

Preporuka


Komplet ulaznica- Muzej Ive Andrića i Muzej Jovana Cvijića

Muzej grada Beograda

Komplet ulaznica- Muzej Ive Andrića i Muzej Jovana Cvijića

ESCAPE ROOM

ESCAPE ROOM

Priča o policajcu koji je suspendovan nakon interne istrage, koji luta zemljom u potrazi za pravim susretom sa svojom internet…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati