Program


SLOBODNA ZONA - Budućnost
3

SLOBODNA ZONA - Budućnost

Film u kome italijanski reditelji Pijetro Marčelo, Frančesko Munci i Aliče Rorvaher donose razgovore sa mladima iz cele Italije rođenim posle 2000. godine. Film je bio deo programa Directors´ Fortnight na Kanskom festivalu 2021. godine.

Budućnost (dok.)

Reditelj: Pietro Marcello, Francesco Munzi, Alice Rohrwacher

Zemlja: Italy

Godina: 2021.

Trajanje: 105’

Jezik: Italian

Produkcija: Avventurosa, Rai Cinema, Ministero della Cultura (MiC)

----------------

ZONA BEZ GRANICA

 

SINOPSIS

Pjetro Marčelo (Martin Eden), Frančesko Munci (Crne duše) i Aliče Rorvaher (Srećan kao Lazaro), prema mišljenju mnogih najbolji reditelji koje je Italija poslednjih godina iznedrila, krenuli su na put širom Italije tokom februara prošle godine da snime i sakupe utiske mladih iz svoje zemlje.

Bez ikakve agende, intervjuisali su mlade na prelazu iz detinjstva u odraslo doba, ispitujući ih o njihovoj budućnosti – budućnosti za one rođene posle 2000. godine koji su odrastali verujući da je svet pred velikom promenom.

Sagovornici su iz cele Italije, gradskih i seoskih područja, obrazovani i neobrazovani, bogati i siromašni. Izražavali su svoja mišljenja i sudove pred kamerom slobodno, bez upliva informacija o detaljima iz ličnog života.

Film je bio deo programa Directors´ Fortnight na Kanskom festivalu 2021 godine.

 

SAJT

Film u kome italijanski reditelji Pijetro Marčelo, Frančesko Munci i Aliče Rorvaher donose razgovore sa mladima iz cele Italije rođenim posle 2000. godine.

 

O REDITELJIMA

Pietro Marčelo je rođen 1976. godine u Kazerti (Kampanija, Italija). On je režiser i pisac, poznat po delima Izgubljeni i prelepi (2015), Martin Eden (2019) i Vučja usta (2009).

Frančesko Munci rođen je 1969. godine u Rimu (Lacio, Italija). On je režiser i pisac, poznat po delima Crne duše (2014), Saimir (2004) i Ostatak večeri (2008).

Aliče Rorvačer rođena je 1982. godine u Fijezoleu (Toskana, Italija). Ona je rediteljka i spisateljica poznata po filmovima Srećan kao Lazaro (2018), Čuda (2014) i Korpo Ćeleste (2011).

 

FESTIVALI I NAGRADE

Cannes Film Festival 2021

 

Trejler: https://youtu.be/I5lI2zmzWWI

Izvor: Free Zone

Preporuka


TANDEM SKOK VAUČER

Aerodrom Lisičiji Jarak

Šta kažete na skok iz aviona sa visine od preko 3.000 metara, naglom gubitku visine, brzini od 220 km/h, i…

ESCAPE ROOM - NESTALI KUGLAŠ

Exit Escape Centar

Eskejp igra predstavlja sjajnu zabavu za sve uzraste. Preporučujemo je prijateljima, parovima i porodicama.

Prvi put u Srbiji i regionu - više od 60 vinarija sa visokom svetskom reputacijom na jednom mestu!

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati