Program


MuzikADA
5

MuzikADA

Muzikada – koncert klasične gitare u svitanje na Adi Ciganliji
Kafe Ceca, Ada Ciganlija, 15. avgust 2021. od 6h

Drugu godinu za redom, naš mladi, višestruko nagrađivani gitarista, David Štrbac sa Cross Atlantic triom, održaće „Kocert u svitanje“ na Adi Ciganliji, u nedelju, 15. avgusta sa početkom u 6 časova.

Na repertoaru tokom jednočasovnog nastupa, umetnici će izvoditi dela Baha, Rogdriga, Regondija, De Falje i mnogih drugih autora, a očekuje se prisustvo oko 200 posetilaca.

O umetniku

David Štrbac pripada mlađoj generacijiumetnika. Muzičko obrazovanje započeo jeu „Mokranjcu“ u klasi profesora VladimiraRadulovića, zatim u muzičkoj školi„Stanković“ u klasi profesora Borisa Đujića.Trenutno studira na prestižnom bečkomuniverzitetu, a njegov profesor je čuvenigitarista i pedagog Alvaro Pjeri. Poredstudija, usavršavao se na majstorskimradionicama najpoznatijih svetskihumetnika gitare. Štrbac je za svoj radnagrađivan na domaćim i međunarodnimtakmičenjima, uključujući i nagradu Srpske akademije nauka i umetnosti za najuspešniji koncert sezone 2017/2018. Održao je solističke koncerte u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Engleskoj.Davidove nastupe možete pogledati i poslušati OVDE .

 

Za više informacija javite nam se putem email-a: muzikadafest@gmail.com

ili na telefon: 063284221.

 

 

Izvor: sutr Pod Jasenovima

Preporuka


Muzej Ive Andrića

Muzej Ive Andrića

Spomen-muzej Ive Andrića otvoren je 1976, u stanu na Andrićevom vencu 8, u…

Obilazak arheološkog nalazišta Belo Brdo

Arheološko nalazište Belo Brdo

Posetite Arheološko nalazište Belo brdo – Vinča koje datira između 5300. i 4500.…

Umetničko veče u Kombank Dvorani, već uvelikoj poznatoj po izvođenjima ovog tipa, doneće…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati