Program


FEST 2020 - RIČARD DŽUEL
6

FEST 2020 - RIČARD DŽUEL

Istinita priča o heroju i nevinom čoveku kojem su mediji lažnim optužbama potpuno uništili život. Ričard Džuel je herojski spasio hiljade života od bombaškog napada na Olimpijskim igrama 1996. godine. Nekoliko dana kasnije lokalni dnevni list je objavio tekst pod naslovom: “FBI sumnja da je bombu postavio heroj”.

RIČARD DŽUEL

RICHARD JEWELL

 

SAD / 2019 / 129’

 

Drama

 

Gala 

Istinita priča o heroju i nevinom čoveku kojem su mediji lažnim optužbama potpuno uništili život. Ričard Džuel je herojski spasio hiljade života od bombaškog napada na Olimpijskim igrama 1996. godine. Nekoliko dana kasnije lokalni dnevni list je objavio tekst pod naslovom: “FBI sumnja da je bombu postavio heroj”.

 

 

Režija:

Clint Eastwood 

Scenario:

Billy Ray 

Fotografija:

Yves Bélanger 

Montaža:

Joel Cox 

Muzika:

Arturo Sandoval 

Uloge:

Sam Rockwell, Kathy Bates, Jon Hamm, Olivia Wilde, Paul Walter Hauser 

Producenti:

Tim Moore, Jessica Meier, Kevin Misher, Leonardo DiCaprio, Jennifer Davisson, Jonah Hill, Clint Eastwood 

Produkcija:

Malpaso Productions, Appian Way Productions, Misher Films, 75 Year Plan Productions 

Distributer:

Blitz Film & Video

 

KLINT ISTVUD / CLINT EASTWOOD

Klinton Istvud (1930) je američki filmski glumac, kompozitor, reditelj i producent. Iako kritičari najčešće hvale njegova skorašnja rediteljska dela kao što su filmovi Mistična reka i Devojka od milion dolara, Istvud je mnogo poznatiji po ulogama “čvrstih momaka” ili antijunaka kao što su inspektor Prljavi Hari Kalahan u seriji filmova o Prljavom Hariju ili čovek bez imena u špageti-vesternima Serđa Leonea. Dobio je dva Oskara za režiju za filmove Neoprostivo i Devojka od milion dolara, koji su proglašeni najboljim filmovima.

 

 

Filmografija:

2019 Richard Jewell / Ričard Džuel

2016 Sully / Čudo sa Hadson

2014 American Sniper / Američki snajperista

2011 J. Edgar / Džej Edgar

2008 Changeling / Zamena

         Gran Torino

2006 Flags of Our Fathers / Zastave naših očeva

         Letters from Iwo Jima / Pisma sa Ivo Džime

2004 Million Dollar Baby / Devojka od million dolara

2003 Mystic River / Mistična reka

2000 Space Cowboys / Svemirski kauboji

1995 The Bridges of Madison County / Mostovi okruga Medison

1992 Unforgiven / Neoprostivo

 

 

 

IZVODI IZ KRITIKA 

Ričard Džuel je ukor za institucionalnu aroganciju i odbranu dostojanstva pojedinca, pronicljiv i osetljiv u nastojanju da razume svog glavnog junaka i šta mu se dogodilo.

Ej O Skot, Njujork tajma

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


Muzej čokolade

MUZEJ ČOKOLADE BEOGRAD

Koji je omiljeni slatkiš svih generacija?
Čokolada naravno, nju vole svi!

FITPASS KARTICA

Sportski objekti

FitPass Vam omogućava pristup u preko 600 objekata u Srbiji, po ceni od…

Čajanka sa kraljicom Natalijom u Domu Jevrema Grujića će vam dočarati život i…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati