Program


FEST 2020 - POČASNI GOST
5

FEST 2020 - POČASNI GOST

Džim i njegova kćerka Veronika, mlada nastavnica muzike u srednjoj školi, pokušavaju da razmrse svoje komplikovane odnose i isprepletene tajne, ali to im ne polazi za rukom. Veronika je lažno optužena za zloupotrebu položaja i seksualni napad na sedamnaestogodišnjaka. Ona je ubeđena da zaslužuje da bude kažnjena, ali za dela učinjena mnogo ranije.  više

Kategorije ulaznica


390.00 RSD
Parter C Desno, Parter C Levo, Parter D Levo

Trenutni događaji




POČASNI GOST

GUEST OF HONOUR

 

Kanada / 2019 / 105’

 

Drama

 

Gala 

Džim i njegova kćerka Veronika, mlada nastavnica muzike u srednjoj školi, pokušavaju da razmrse svoje komplikovane odnose i isprepletene tajne, ali to im ne polazi za rukom. Veronika je lažno optužena za zloupotrebu položaja i seksualni napad na sedamnaestogodišnjaka. Ona je ubeđena da zaslužuje da bude kažnjena, ali za dela učinjena mnogo ranije. Džim je zbunjen i frustriran kćerkinom tvrdoglsvošću. Njegova teskoba se sve više odražava na njegov posao. Kao inspektor za hranu, on ima veliku moć nad malim restoraterima i ne okleva da je upotrebi.

 

 

Režija:

Atom Egoyan 

Scenario:

Atom Egoyan 

Fotografija:

Paul Sarossy 

Montaža:

Susan Shipton 

Muzika:

Mychael Danna 

Uloge:

Laysla De Oliveira, David Thewlis, Luke Wilson 

Producent:

Atom Egoyan, Simone Urdl, Jennifer Weiss 

Produkcija:

Ego Film Arts, The Film Farm 

Distributer:

MCF MegaCom Film 

 

ATOM EGOJAN / ATOM EGOYAN 

Atom Egojan (1960) je kanadski pozorišni i filmski reditelj, scenarista i producent. Rođen je u Kairu, Egipat, a odrastao u Kanadi. Diplomirao je na Triniti koledžu Univerziteta u Torontu. Osamdesetih godina je bio član grupe filmskih stvaralaca u Torontu poznate kao Novi talas iz Toronta. Imao je dve nominacije za Oskara, osvojio je veliki broj nagrada. Proboj u Egojanovoj karijeri predstavlja film Egzotika (1994). Kritika je najbolje prihvatila njegovu dramu Slatka sutrašnjica (1997), dok je najveći komercijalni uspeh postigao erotskim trilerom Kloi. Egojan je 2008. osvojio nagradu Den Dejvid za “kreativno prikazivanje prošlosti”, a 2015. Nagradu generalnog guvernera Kanade za izvođačke umetnosti, najveće kanadsko priznanje za izvođačke umetnosti.

 

 

Filmografija:

2019 Guest of Honour / Počasni gost

2015 Remember / Zapamtiti

2014 The Captive / Zarobljenik

2013 Devil's Knot / Đavolji čvor

2009 Chloe / Kloi

2008 Adoration / Obožavanje

2005 Where the Truth Lies / Tamo gde je istina

2002 Ararat

1999 Felicia's Journey / Felicijino putovanje

1997 The Sweet Hereafter / Slatka sutrašnjica

1994 Exotica / Egzotika

1993 Calendar

1991 The Adjuster

1989 Speaking Parts

1987 Family Viewing

1984 Next of Kin

 

Festivali:

2019 Venecija, Toronto / Venice Film Festival, Toronto International Film Festival

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


28.02-08.03.2020.

28.02-08.03.2020.

Dva čuvara svetionika pokušavaju da održe zdrav razum živeći na zabačenom i tajanstvenom…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati