Program


FEST 2020 - KIŠNI DAN U NJUJORKU
6

FEST 2020 - KIŠNI DAN U NJUJORKU

Mladi par dolazi u Njujork na vikend, gde se upoznaje sa lošim vremenskim prilikama, nizom avantura i nesreća.

Kategorije ulaznica


390.00 RSD
Parter A, Parter B Desno, Parter B Levo, Parter C Desno, Parter C Levo, Parter D Levo

Trenutni događaji




KIŠNI DAN U NJUJORKU

A Rainy Day In New York

 

SAD / 2019 / 92’

 

Romantična komedija

 

Gala 

Mladi par dolazi u Njujork na vikend, gde se upoznaje sa lošim vremenskim prilikama, nizom avantura i nesreća.

 

 

Režija:

Woody Allen 

Scenario:

Woody Allen 

Fotografija:

Vittorio Storaro 

Montaža:

Alisa Lepselter 

Uloge:

Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna, Liev Schreiber 

Producenti:

Erika Aronson, Letty Aronson 

Produkcija:

Gravier Productions, Perdido Productions 

Distributer:

Cinefest

 

VUDI ALEN / Woody Allen

Vudi Alen je jedan od najpoznatijih i najcenjenijih filmskih autora. Njegova bogata karijera scenariste, reditelja, glumca i producenta traje već više od 60 godina i još uvijek cveta. Pre no što je 1966. napisao scenario za brodvejski hit Don’t Drink the Water, pisao je tekstove za nastupe komičara i radio kao zabavljač u noćnim klubovima. Njegovi rani radovi poput filmova Bananas (1971) i Sleeper (1973) predstavljali su kombinaciju intelektualne komedije i gega. U kasnijim romantičnim komedijama poput filma Eni Hol (1977), kojim je osvojio dva Oskara, i filma Menhetn (1979), oslikavao je sliku gorko-slatkog života u Njujorku. Među njegove mnogobrojne uspešne filmove ubrajaju se: Hana i njene sestre (1986), Zločini i prestupi (1989), Pucnji na Brodveju (1994), Završni udarac (2005) i Ljubav u Barseloni (2008).

 

 

Filmografija:

2019 A Rainy Day In New York / Kišni dan u Njujorku

2017 Wonder Wheel / Čudesna panorama

2016 Café Society / Visoko društvo

2015 Irrational Man / Nerazuman čovek

2014 Magic in the Moonlight / Magija na mesečini

2013 Blue Jasmin / Nesrećna Džasmin

2012 To Rome With Love / Rimu s ljubavlju

2011 Midnight in Paris / Ponoć u Parizu

2010 You Will Meet a Tall Dark Stranger / Upoznaćeš crnog, visokog stranca

2008 Vicky Cristina Barcelona / Ljubav u Barseloni

2005 Match Point / Završni udarac

1999 Sweet and Lowdown

1996 Everyone Says I Love You / Svi kažu volim te

1994 Bullets Over Broadway / Pucnji na Brodveju

1992 Husbands and Wives / Muževi i supruge

1989 Crimes and Misdemeanors / Zločini i prestupi

1986 Hannah and Her Sisters / Hana i njene sestre

1985 The Purple Rose of Cairo / Purpurna ruža Kaira

1984 Broadway Danny Rose

1979 Manhattan Murder Mystery / Menhetn

1978 Interiors / Enterijeri

1977 Annie Hall / Eni Hol

1973 Sleeper

1972 Every Thing You Always Wanted to Know About Sex / Sve što ste oduvek želeli da znate o seksu

1969 Take the Money and Run / Uzmi novac i beži

1966 What's Up, Tiger Lily?

 

Festivali:

2019 Kan, San Sebastijan, Njujork / Cannes Film Festival, San Sebastián Film Festival, New York Film Festival

 

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


28.02-08.03.2020.

Uspešan “house tjuner” u Njujorku, koji podešava zvuk u domovima ljudi kako bi…

Austria 1939. Farmer Franc Jagerštater odbija da ode da se bori za naciste…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati