Program


FEST 2020 - ISTINA
5

FEST 2020 - ISTINA

Fabijen je ostarela francuska filmska zvezda koja, uprkos povremenom gubitku pamćenja, ostaje dostojna poštovanja i na koju i dalje treba da se računa. Po objavljivanju Fabijeninih memoara, njena kćerka Lumir dolazi iz Njujorka u Pariz kako bi proslavile taj događaj. Između majke i kćerke dolazi do inteligentne i duhovite borbe mišljenja, pošto Lumir dovodi u pitanje majčinu ružičastu verziju prošlosti.  više

Kategorije ulaznica


390.00 RSD
Parter C Desno, Parter D Levo

Trenutni događaji




ISTINA

LA VERITÉ / THE TRUTH

 

Francuska, Japan / 2019 / 106’

 

Drama

 

Gala 

Fabijen je ostarela francuska filmska zvezda koja, uprkos povremenom gubitku pamćenja, ostaje dostojna poštovanja i na koju i dalje treba da se računa. Po objavljivanju Fabijeninih memoara, njena kćerka Lumir dolazi iz Njujorka u Pariz kako bi proslavile taj događaj. Između majke i kćerke dolazi do inteligentne i duhovite borbe mišljenja, pošto Lumir dovodi u pitanje majčinu ružičastu verziju prošlosti. Napetost u njihovom odnosu - koja je podvučena paralelom sa najnovijom Fabijeninom ulogom u jednoj naučno-fantastičnoj drami - postepeno popušta, čime se otvara put ka izmirenju.

 

 

Režija:

Hirokazu Koreeda 

Scenario:

Hirokazu Koreeda 

Fotografija:

Eric Gautier 

Montaža:

Hirokazu Koreeda 

Muzika:

Alexei Aigui 

Uloge:

Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Ludivine Sagnier, Clémentine Grenier, Manon Clavel, Alain Libolt, Christian Crahay, Roger Van Hool 

Producent:

Muriel Merlin 

Produkcija:

3B Productions, Bun-Buku, MI Movies 

Distributer:

MCF MegaCom Film

 

HIROKAZU KOREEDA 

Hirokazu Koreeda (Tokio, 1962) je japanski filmski reditelj, producent, scenarista i montažer. Studirao je književnost na Univerzitetu Vaseda. Dobitnik je velikog broja nagrada. Na Međunarodnom filmskom festivalu nezavisnog filma u Buenos Ajresu 1999. film Život nakon smrti osvojio je nagrade za najbolji film i najbolji scenario. Još uvek hoda (2008) je takođe dobio priznanja, uključujući i ono za najbolju režiju, na dodeli Nagrada za azijski film 2009. Film iz 2013. Kakav otac, takav sin premijerno je prikazan na Kanskom festivalu 2013. i osvojio je Nagradu žirija. Posle oluje, iz 2016, dobio je pohvale kritike na Kanskom festivalu 2016. i osvojio nagradu za najboljeg reditelja na Filmskom festivalu u Jokohami. Za film Treće ubistvo (2017), koji je prikazan na 74. festivalu u Veneciji, dobio je nagradu Japanske akademije za najbolji film i najbolju režiju. Godine 2018. njegov film Shoplifters u Kanu je osvojio Zlatnu palmu. Iste godine Koreeda je osvojio nagradu Donostia za životno delo na festivalu u San Sebastijanu.

 

 

Filmografija:

2019 La vérité / The Truth / Istina

2018 Manbiki kazoku / Shoplifters

2017 Sandome no satsujin / The Third Murder / Treće ubistvo

2016 Umi yori mo mada fukaku / After the Storm / Posle oluje

2015 Umimachi Diary / Our Little Sister / Naša mala sestra

2013 Soshite chichi ni naru / Like Father, Like Son / Kakav otac, takav sin

2011 Kiseki / I Wish / Želim

2009 Kûki ningyô / Air Doll / Vazdušna lutka

2008 Aruitemo aruitemo / Still Walking /Još uvek hoda

2006 Hana yori mo naho / Hana

2004 Dare mo shiranai / Nobody Knows / Niko ne zna

2001 Distance

1998 Wandafuru raifu / After Life / Život nakon smrti

1995 Maboroshi no hikari / Maborosi

 

Festivali:

2019 Venecija / 2019 Venice International Film Festival

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


Nakon tragedije na gradilištu, Fransisko i njegove kolege zidari traže pravdu ne samo…

Fabijen je ostarela francuska filmska zvezda koja, uprkos povremenom gubitku pamćenja, ostaje dostojna…

Grad Beč obeležava pedeset godina od dolaska gastarbajtera iz socijalističke Jugoslavije u Austriju.…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati