Program


FEST 2020 - IDEALNI KANDIDAT
5

FEST 2020 - IDEALNI KANDIDAT

Marjam je doktorka koja predano radi na klinici u malom gradu, mada neki muškarci odbijaju njenu pomoć zbog njenog pola. Marjamin otac je muzičar, koji posle smrti supruge, održava njen duh i podržava svoje tri kćerke u njihovim stavovima. Ali kad ode na turneju, Marjam ne može da obnovi dozvolu za putovanje i propušta konfereniju iz oblasti medicine.  više

Kategorije ulaznica


290.00 RSD
Parter Desno, Parter Levo, Parter Sredina

Trenutni događaji




IDEALNI KANDIDAT

THE PERFECT CANDIDATE

 

Saudijska Arabija, Nemačka / 2019 /101’

 

Drama

 

Glavni takmičarski program 

Marjam je doktorka koja predano radi na klinici u malom gradu, mada neki muškarci odbijaju njenu pomoć zbog njenog pola. Marjamin otac je muzičar, koji posle smrti supruge, održava njen duh i podržava svoje tri kćerke u njihovim stavovima. Ali kad ode na turneju, Marjam ne može da obnovi dozvolu za putovanje i propušta konfereniju iz oblasti medicine. Nezadovoljna zbog toga, kao i zbog stavova s kojima se suočava na klinici, Marjam je uverena da je vreme da stvari uzme u svoje ruke: kandidovaće se za gradsko veće.

 

 

Režija:

Haifaa Al-Mansour 

Scenario:

Haifaa Al-Mansour, Brad Niemann 

Fotografija:

Patrick Orth 

Montaža:

Andreas Wodraschke 

Muzika:

Volker Bertelmann 

Uloge:

Nora Al Awadh, Dae Al Hilali, Mila Al Zahrani 

Producenti:

Haifaa Al-Mansour, Gerhard Meixner, Brad Niemann, Roman Paul 

Produkcija:

Al Mansour Est. for Audiovisual Media, Razor Film Produktion GmbH 

Distributer:

MCF MegaCom Film

 

HAIFA AL-MANSUR / HAIFAA AL-MANSOUR 

Haifa al-Mansur (1974) je prva žena reditelj u Saudijskoj Arabiji. Studirala je komparativnu književnost na Američkom univerzitetu u Kairu. Stekla je master diplomu filmskih studija na Univerzitetu u Sidneju, kao dobitnik prestižne školarine Endevor. Njen rad je posvećen podsticanju promena u korist saudijskih žena. Razbivši tišinu koja ih okružuje, pružila je podsticaj da se i njihov glas čuje. Uspeh njenih filmova širom sveta uticao je na pojavu novog pokreta nezavisnog filmskog stvaralaštva u Saudijskoj Arabiji. Režisersku karijeru počela je sa tri kratka filma: Who?, Bereavement of the Fledgling i The Only Way Out, za kojima je usledio nagrađivani dokumentarac Women Without Shadows. Prvi igrani film Haife al-Mansur, Vađda (2012), prvi je međunarodni film ikad snimljen u Saudijskoj Arabiji. Pozvan je na više od 40 festivala širom sveta i osvojio je mnogobrojne nagrade, između ostalih, u Veneciji, Roterdamu i Dubaiju.

 

 

Filmografija:

2019 The Perfect Candidate / Idealni kandidat

2018 Nappily Ever After

2017 Mary Shelley / Meri Šeli

2012 Wadjda / Vađda

2005 Women Without Shadows

 

Festivali:

2019 Venecija, London / Venice Film Festival, London Film Festival

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


28.02-08.03.2020.

Ivana radi kao glumica u Rumuniji, ali nakon što se suoči sa zdravstvenim…

Slovačka, 1944. godine. Mlada Eva radi u fabrici čiji je vlasnik bogati i…

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati